Senaste inläggen

Av Sara - 7 april 2013 19:53

Idag fick mina pelargoner från förra året se dagsljus efter att ha tillbringat vintern i jordkällaren. 

 


Deras kondition varierade men alla fick ny jord och gott om vatten och är nu pladerade på runda bordet i hallen uppe för att invänta tillräcklig värme på uterummet.

     


Mina fröer som jag satte för 3(?) veckor sedan har kommit upp. Snart dags för omplantering där med.

       


Igår va det en dag på stan för att hitta sommarkläder, främst till barnen, inför resan. Helgen har som vanligt också inkluderat träning och god mat. Igår kväll gjorde jag Pulled Pork, något jag tänkt göra länge och nu undrar varför jag inte gjort det tidigare. Såå gott! Recept i senaste numret av Buffé. Nu har ju inte jag varken tid eller tålamod att vänta 4-6 timmar, särskilt inte när man kommer hem kl 16 och maten ska stå på bordet kl 18. Men med hjälp av min tryckkokare (grymmast!) så går ekvationen ihop! Köttet fick 15 minuter i ugnen på slutet för att få lite grillyta.

 


Idag blev det fiskgratäng på spenatbädd med fänkål och sparris till lunch.

 


Bakade bröd också, Coltings risenta-bröd. Jag hade inget kokosmjöl hemma men jag tog kokosflingor och körde dem i matberedaren tillsammans med nötterna. Blev ett gott saftigt bröd med mycket nötsmak. Ingen kokossmak.

   


Och så va det det där med april och väder, aprilväder. Ruskväder på morgonen som övergick till mer eller mindre snöstorm och hagel som sedan drog bort, lämnade en vit gräsmatta och en sol från klarblå himmel efter sig som i sin tur trollade bort all snö under eftermiddagen och nu är vi tillbaka där vi va igår kväll, vädermässigt. 

   



Av Sara - 5 april 2013 09:16

Träningsbloggar, alltså i bemärkelsen blogga om träning inte träna på att blogga, gör jag vanligtvis på Funbeat. Och här håller jag mig till det som inte är träning. Men jag ska göra ett undantag nu. För igår va jag på en helt otroligt bra föreläsning med Jonas Colting - Den nakna hälsan. Och den handlar om HÄLSA - TRÄNING - MAT. Och där fanns så mycket som jag tar med mig till resten av livet och som jag gärna vill dela med mig av till er också. Så här kommer mitt blogginlägg från funbeat.


"Den nakna hälsan är namnet på Jonas Coltings populära föreläsningsturné som bygger på boken med samma namn. Igår kväll kom han till Växjö och höll en något avkortad variant (2,5timma) av föreläsningen, inbjuden av kommunens personalklubb.


Jag ska inte på nåt sätt försöka återberätta det han sa för som med så många andra föreläsningar så måste man vara med för att förstå sammanhanget och den känsla av upprymdhet som en bra föreläsare kan ge! Men han va en stor inspiration, bjöd på en del aha! och massor med skratt men även allvar.


Så detta är vad jag tar med mig och som jag ska göra på mitt sätt med mina förutsättningar;


- KONTROLL - bestäm över ditt eget öde, oavsett om det är jobb, träning, tävling, familj, vänner...


- RAFFINERAT - "vi" är första generationen med raffinerat socker, raffinerat mjöl, raffinerat fett... "vi" är första generationen med "välfärdssjukdomar".


- LÅNGSIKTIGHET - människan är byggd för uthållighet och långsiktighet, det går inte att ändra på vikt/vanor/saker på 1, 2, 3 gånger utan försök med 101, 102, 103 gånger innan du säger att det inte går, att du inte är byggd för det osv!


- INTUITIVITET - lura inte dig själv, du vet vad som är rätt för dig!


- HÅLSA - är inte detsamma som prestation :)


- VILJA & KUNNA - inte måste & borde


- ETT STEG TILL - dela upp allt i hanterbara delar, skippa ryggsäcken där du bär med dig allt det svåra som du tror kommer dyka upp.


- STENÅLDERSPROMENAD -


- KOLHYDRATSNJUTARE - ät inte socker och vitt mjöl vid varje måltid, ät det GODASTE på toppen av det nyttiga (avsluta måltiden med choklad, vin, tårta etc, dock inte varje måltid)


Och tror att vi blir fetare av fett är ungefär lika dumt som att tro att vi blir grönare av grönsaker.


Och, han ställde frågan ang sockerberoende. Vem har tagit EN godisbit ur en stor skål och sen nöjt sig, nej snart sitter vi med skålen i knät och mums mums mums. Men vem har ätit 2 ägg och en avocado och tänkt att nä, mer ägg! Och helt plötsligt slängt i sig 12 ägg till?? Tänkvärt :)


Köpte hans bok som blir en bra kvällslektyr på Cypern när barnen somnat."


Får du tillfälle att lyssna på honom nån gång så gör det!

Av Sara - 2 april 2013 13:04

Påsken är slut, klockan är omställd och vi har gått in i april månad. Men fortfarande isande kallt (-12 i morse) och bitvis snötäckta marker. Men solen värmer! Och den har visat sig en hel del i påsk. Så nu visar sig fräknarna på näsan.


På påskafton va vi i Blädinge. Här är den kalla delen av mammas påskbuffé! Mmmm!!!

  


En av tårtorna...   


William och Olivia har hittat sina påskägg från mormor o morfar i trädgården.    


Kusinerna.

     


Olivia va fick sommarfeeling på söndagen och provade att gå barfota i snön.

 


På måndagen gjorde jag hel kyckling i ugn med diverse grönsaker. Kan varmt rekommenderas. Till kvällsmat bakade jag kesobröd och gjorde smörgåstårta på det tillsammans med ägg- och laxrester från helgen.

    


Det blev cykelpremiär och fikapremiär på glasverandan.

 


Av Sara - 29 mars 2013 19:46

Förr i tiden va långfredagen lång för att allt va stängt och inget på tv. Nu är allt öppet och tv-utbudet som vanligt... Men det blir en lååång fredag om man vaknar kl 5. Nu softar jag i soffan medan P lägger O efter en dag där jag har sprungit, tränat bodypump, pärlat med O, lagat en liten påskbuffe till kvällsmat och kollat på Lejonkungen med P och barnen! Om vi hade fått sova ett par timmar till i morse så hade dagen varit i det närmaste perfekt.

Av Sara - 28 mars 2013 19:01

Fyra dagar ledigt med familjen, känns så skönt! Äta gott, träna och leka står på programmet. Inleder med mangochutmeylax ikväll. Och lite påskris har också kommit in. Vårt påskgräs däremot får kämpa...

Av Sara - 24 mars 2013 15:34

...är imon men vi tar våfflorna idag. Med jordgubbssylt och blåbärsgrädde. Såhär glada blir vi!

Av Sara - 23 mars 2013 20:15

När mamma fyllde år fick hon en utflykt av oss barn, barnbarn och svärsöner. Idag va det dags att genomföra! I äkta 'På spåret'-anda fick mamma följande ledtrådar om vad som väntade under dagen. Vart är vi på väg?

 


Det blev en riktig heldag som började i stan med teprovning på underbara Gusto.

   

   

Japp, det blev fika där också...

     


Sen shopping och inspiration i Hovmantorp på Margarethas,

         


lunch på Kosta Boda art hotell (lite outletshopping blev det också),

   


mer inspiration på Lantliv Norregård i Skallebo

   

     


för att sen avsluta med lite vårkänslor på Styragårdens handelsträdgård utanför Väckelsång.

 


Tack för idag!

Av Sara - 22 mars 2013 22:28

Vintern har fortfarande ett stadigt grepp, idag har det varit näst intill snöstorm. Igår blev en egendesignad mössa till Olivia klar. En vårmössa.

Presentation


Om livet på landet med loppisfynd, pyssel, inredning, mat&bak och utflykter.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014
>>>

Omröstning

Vart går din semesterresa i sommar?
 Sverige
 Utomlands

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Inredning


Skapa flashcards