Alla inlägg under juli 2011

Av Sara - 17 juli 2011 20:10

Idag fortsatte vi söderut. Först Stadsparken i Ängelholm där vi tittade på djuren och lekte i lekparken. Så långt inget regn.


   

Efter lunchen blev det glass!


 

Sen somnade hon sött i bilen och vi va på handelsträdgård och loppis i Varalöv. Fyndade 3 krukor från 50-talet med fat för 20:-! Efter supergod fika på handelsträdgården, rekommenderar även ett besök i den lilla delikatessbutiken bredvid.


Frampå eftermiddagen kom vi till vårt nya boende där vi ska tillbringa de kommande 3 nätterna. Härlig utsikt över havet.


   

Av Sara - 16 juli 2011 22:32

Vi har haft en helt underbar dag. Började med Lions Loppis i Halmstad, nja, borde nog varit där vid 9 när de öppnade för att fynda, vid 11 när vi kom va det ganska utplockat.
Sen hittade vi ett riktigt superställe i Halmstad där vi åt lunch, Börje Olssons skafferi. Pajer, ostar, sallader, salami och lufttorkad skinka. Sååå gott!!
Resan fortsatte lite norrut till Frösakull där vi 'hyrt' in oss för natten på bästa stället i byn! Så här är eftermiddagen/kvällen i bilder...
 
   
 
 
  
 
    

Av Sara - 14 juli 2011 20:00

Idag har regnet öst ner nästan hela tiden. Bra för vårt singel som ska bli rent från sand. Och för alla grönsaker och gräsmattan och blommorna... men annars... nja. Det är soppväder. Sånt där kryp-in-o-mys-med-tända-ljus-väder, åt en varm o go soppa och spela spel. Soppa blev det. Tända ljus blev det. Men inget spel, lillsessan är lite för liten än. Men det blev badkarsbad och fika framför tv:n, Tour de France-cyklisterna blev ivrigt påhejade av sessan som åt chokladbollar.


Fisksoppa blev det ja, supergod! Uppskattades mycket även av sessan.


Oj, nu börjar Ernst!


     

Av Sara - 12 juli 2011 20:38





Gamla entren har byggts om till skafferi och entren är numera genom tvättstugan. Så nu va det dags att riva det gamla skafferiet för att göra köket större...


Så här såg det ut i måndags förmiddag när vi började...

 

En del va lättrivet annat lite värre... som timmerväggarna, där isoleringen bestod av mossa, ja huset är från 1890-talet. Fick köra till Alvesta och låna motorsågen.


   



Lite fina gamla tapeter gömde sig bakom spånskivor och gipsskivor.


 


Avslutade måndagen med tapas på Sangria, mums! Och ett välbehövligt break från dammet... Väl hemma igen blev det chokladtapas (som mamma o pappa köpt i Danmark) och kinaschack på uterummet.


Tisdag morgon, ingen sovmorgon trots att lillsessan sover hos mormor o morfar. Vi måste upp o jobba!


 

Och tisdag eftermiddag, efter att ha dammsugit (bara köket) i nästan en timma och dammat och skurat så såg det ut så här!




Nu återstår det att se vad det ska bli av det nya utrymmet... Kanske ska arbetsdelen av köket flyttas dit, eller...!?


Får se när orken infinner sig till att ta tag i del 2.


God natt! 

Av Sara - 9 juli 2011 19:51

När lillsessan tagit sin eftermiddagslur cyklade vi till Osaby säteri för att fika, en liten lagom tur på 1,5 mil eftersom både jag och Petter (i omgångar) tidigare idag träningscyklat nästan 5 mil (var såklart).


Omgivningarna vid Osaby är underbara och för den som vill finns vandringsleder i naturreservatet. På vägen dit passerade vi både kossor och får. Fikat kunde haft mer att erbjuda, i huvudsak fanns hembakade småkakor och våfflor. Vi tog varsin våffla med sylt och grädde och en kaffe med mjölk och njöt i solskenet. Smakade kanon!


     

När vi kom hem grillade vi korv och hade picknick på gräsmattan. Körsbärsträdet är överfullt av mogna körsbär och jag plockade en spann... Vill göra sylt av dem men har ingen lust att stå och pilla ut alla kärnor. Så, några bra tips på hur jag ska få ut kärnorna?      

Av Sara - 8 juli 2011 20:23

Ja, nu är 50kvm gräsmatta borta! Och redo för singel. Jag har placerat ut två pallkragar där den ena redan fått innehåll, squashen som längtat ut lääääänge. Och så satte jag dit en pelargon. Ska se om den trivs ute. Jag vill ha såna där medelhavspelargoner som hänger och klänger och är jättestora! Får se hur det går med det. Under den blå presenningen har vi ved, hamnade där sedan vi rev "garaget" förra sommaren, denna har jag tänkt ersätta med en segelduk, triangulär (inköpt för en månad sen). Gruset kommer på måndag. Hoppas jag. Sen ska där placeras ut lite krukor, några större stenar, det ska bli ett litet trappsteg i höjd med huset... men detta är det roliga som återstår!


       

Och flädersaften blev klar igår och hälldes på flaskor. Doftar underbart! Och va supergod. Blev drygt 3 liter, gott till vintern att dricka o minnas sommaren.


   

I morgon är det lördag! Vad dagarna flyter ihop när det är semester. Det har ju varit lördag i över en vecka för oss... 


Av Sara - 6 juli 2011 21:26

Dagen började med förmiddagspicknick vid badplatsen, jag sprang dit och simmade sedan en stund. Riktigt bra start på dagen! Efter lunch blev det lite mer grävning för mannen... han kan ju inte komma undan en hel dag... 


Jag bakade kanelbullar och chokladbollar till syrran som skulle komma på fika. Mums! Och till middag blev det Ceasersallad, perfekt avslutning på en varm dag.


   


Nu har jag precis tittat på Laila bakar i Frankrike och nästa gång jag bakar blir det whoopies! Får se till att det blir innan nästan onsdag för då skulle hon göra cupcakes, inte fel det heller för en gottegris. 


Av Sara - 5 juli 2011 20:27

Ja, de två första dagarna har ägnats åt att gräva upp en del av gräsmattan. Och det lutar åt att även dag 3 kommer fyllas av samma syssla om vi ska bli klara... Petter har grävt och jag har lagt gräsmattan på andra ställen i trädgården där det tidigare funnits tråkiga ställen efter att vi har tagit bort lite träd och buskar. 


Det nyuppgrävda området ska fyllas med grus och fylla funktionen som uteplats i år. På sikt är det grunden för ett växthus eller ett garage... hmm... får se vart vi landar där. 


Dagen avslutades med pannkakor med smultron.


       

Presentation


Om livet på landet med loppisfynd, pyssel, inredning, mat&bak och utflykter.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Omröstning

Vart går din semesterresa i sommar?
 Sverige
 Utomlands

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Inredning


Ovido - Quiz & Flashcards