Direktlänk till inlägg 14 februari 2012
I lördags va det födelsedagskalas. Gjorde egen sushi, 90 bitar till 6 personer visade sig vara ganska lagom. Har du gjort egen sushi? Inte särskilt svårt! Och är man lite rädd för den råa fisken så finns det alternativ. Använd kallrökt lax, räkor, kräftstjärtar och grönsaker.
Eller testa att göra en mer 'köttig' variant. Den till höger innehåller gurka och ölkorv;
Här är mer klassiska med avokade, lax och räkor;
Här chilimarinerad lax till vänster och lomo (varmrökt och lufttorkad fläskfilé) till höger;
Efterrätt också såklart! Fast vi vände på kalaset och började med fika och avslutade med kvällsmat. Funkar utmärkt och dessutom barnvänligt när man har en liten tjej som fortfarande sover middag.
Jordnötspaj!
Leila Lindholms (såklart!) citronpaj med hallonmaräng. Supergod!
Recept på efterrätterna från www.recept.nu.
Olivia fick ett nytt spel av farmor och farfar. Kuckeliku. Som vi spelade. Uppskattat.
Måste dela med mig av denna bild på Olivia iklädd mormors halsband och glasögon...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
|||||||
|