Direktlänk till inlägg 20 april 2012

Lördagsutflykten

Av Sara - 20 april 2012 14:23

Har ni inga planer för morgondagen? Då ska jag tipsa om en liten tur till Blekinge. Nyss hemkommen därifrån efter två dagars jobb som också bjöd på en hel del fritid så måste jag dela med mig av några nya upptäckter, och några gamla. 


 


Ställ klockan! Japp, ska ni hinna med allt så är det läge att stiga upp ganska tidigt. Första stoppet blir i Tingsryd och på Börjes kan vi inta förmiddagskaffet, kanske tillsammans med en räkmacka för totalt 24kronor? Börjes öppnar redan klockan 9 så kanske kan du sova lite längre och göra Börjesstoppet till frukoststopp?


Väljer ni sovmorgon så öppnar Styragården strax norr om Väckelsång kl 11, skyltat från väg 27. 


Nu fortsätter vi ner till Ronneby. I andra rondellen tar ni vänster och där finns Jem&Fix (eventuella gubbar som följde med kan ju titta in där), men där finns framförallt Minta! Fick tips om denna fantastiska affär och gjorde ett stopp på hemvägen! Stor och alldeles underbar! Och det finns nog något för alla inredningssmaker.


 

Här är bara två exempel. De härliga tygerna köpte jag med hem och de ska bli gardiner i barnrummen.


Sådär, nu lämnar vi Ronneby och tar E22:an till Karlskrona. Ta er in i centrum och parkera på tex torget. Är det dags för lunch? I så fall ät lunchbuffén på Nya Skafferiet. Pajbuffé, kanske inte låter så värst, men herregud vilka goda pajer. Delikatesser står också på buffén i form av kallskuret, läckra sallader, bröd, ost, chutney och mer därtill. Så gillar ni inte paj kan ni lätt äta er mätta på delikatesserna. Soppa finns också på buffén men den har jag inte smakat. Är ni bortbjudna? Köp gärna med nåt från Skafferiet, lovar att det blir uppskattat!


 


Mer shopping. Är ni i Karlskrona måste ni besöka Enkla. Massor med inredning. Och en ägare som inte kan göra en annat än glad! Gårdagens besök gjorde att bilen blev fullpackad. Ska visa er senare.


Strosa runt i Karlskrona och hitta era egna guldkorn. Här finns fler delikatessbutiker, de vanliga klädaffärerna såklart. Men sen finns Elite Choklad med egen tillverkning, mums! Och Simsalabim med en hel del från Panduro och Jabadabadoo. Nästan rakt över gatan finns en affär med barnkläder... kan inte komma på namnet nu, men också värt ett besök.     


Sådär, tillbaks till bilen. Kör norrut mot Rödeby/Växjö. I Rödeby hittar ni nästa guldkorn, Rödeby Antikt, ligger i rondellen. Kom ihåg att ta ut pengar i Karlskrona för de tar bara kontanter (finns automat i Rödeby också). Jättestor loppis/antikt! Finns nåt för alla smaker. Gjorde mitt första besök där i torsdags och fick med mig lite hem... kommer bli ett solklart stopp på hemresan från Karlskrona framöver.


Nu kör ni över Eringsboda och Linneryd hem och håll ögonen öppna för där finns ett par loppisar på vägen för er som har plats kvar i bilen. Deras öppettider vet jag inte men de verkar ha mer öppet på helger än vardagar.


Fika? Nej, jag har inte glömt eftermiddagsfikat. Kanske köpte ni med nåt från Karlskrona (finns ett konditori i anslutning till torget där ni kan köpa med er), men jag vill tipsa om ett nyöppnat ställe i Ingelstad. Gör ett besök på Trollkvarnens café. Öppet till 20 fre-sön och 19 på vardagar, så även en sen fika funkar, eller kvällsmat? Har inte testat stället själv än men ska göra det så fort tid ges. Kul med ett café i Ingelstad!


Hittar ni fler guldkorn så tar jag gärna mot tips inför kommande besök!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 25 juli 2014 21:24

O-ringen 2014 i Kristianstad är över. Över 15000 orienterare har sprungit i skogen, letat kontroller och kämpat mot värmen. Vi lämnade barnen hos mamma och pappa och åkte ner på en O-ringen deluxe. Vi sprang de två sista etapperna i Sölvesborg re...

Av Sara - 23 juli 2014 22:36

Med temperaturer på närmare 30 grader de senaste dagarna så har bad varit ett återkommande inslag. Här är lite bilder! ...

Av Sara - 18 juli 2014 22:29

Efter två dagars jobb med vårt byggprojekt så är väggarna och fönstrena på plats. Men med en sån här arbetsledare så... Fast lite jobbade han oxå. Lite färg har vi oxå fått på. Nu ska vi klura ut hur takkonstruktionen ska se ut, få på puts,...

Av Sara - 17 juli 2014 21:32

Ikväll va vi på historisk stadsvandring i Växjö, det är varje torsdag under sommaren. Jag hade velat skriva att jag kan rekommendera detta men tyvärr, det va faktiskt dåligt. Dåligt skådespeleri, svagt innehåll och väldigt lite berättande... Så h...

Av Sara - 15 juli 2014 20:22

Idag har vi jobbat på vårt semesterprojekt. Det gick ut på att göra, göra om och göra rätt... Lite svårt att veta hur det kommer se ut så därför blev det en del saker vi fick ändra på. Men nu är 5 av 7 fönster på plats. ? by Olivia. ...

Presentation


Om livet på landet med loppisfynd, pyssel, inredning, mat&bak och utflykter.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Omröstning

Vart går din semesterresa i sommar?
 Sverige
 Utomlands

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Inredning


Ovido - Quiz & Flashcards